Tuesday, April 13, 2010

RO: Atentie cum inchizi usa


Salut,

Marea majoritate prefera din diferite motive sa plece dintr-o companie si sa mearga la alt job. Ce e foarte important e cum inchizi usa in spatele tau.
Indiferent de motivele de plecare, fie ele si frustrari, e important sa retii, cred eu ca poate te vei intoarce.
Daca nu, macar ai destul de bune sanse sa te mai intalnesti cu oamenii cu care ai lucrat in alta companie (de ce nu sa iti fie viitori sefi/colegi/subalterni).
Chiar daca esti ferm convins ca acest lucru nu se va intampla, gandeste-te ca recomandari despre tine pot fi luate oricand.
Be smart: inchide usa cum trebuie...
Pentru asta trebuie sa ai grija macar ca:
1) Problemele tale sa fi fost expuse anterior si compania/managementul din anumite motive sa iti fi dat de inteles ca nu se pot rezolva;
EX: daca pleci ca zici ca vrei promovare si iti comunica faptul ca urmai sa fii promovat.. e greseala ta...
2) Respecti preavizul – orice companie are nevoie de mai mult sau mai putina flexibilitate in a preda taskurile tale catre altcineva. Majoritatea nu se vor „tamanji” in sali de judecata pentru ca nu respecti preavizul din contract dar sigur nu va fi placut.
3) Oferi support dupa. – Oricat de bine ar fi facut un take over.. oricum exista un „Gica” la un moment dat care nu gaseste o informatie si are nevoie de ajutorul tau. Daca il oferi din start.. ajuta daca nu.. nu...
Parerea mea e ca daca pleci trantind usa lovesti mai mult decat in cel care (constrans sau nu) iti stabileste salariul, beneficiile, taskurile sau monotonia jobului in general. Lovesti in cel care preaia taskurile tale, in cel care s-a zbatut sa iti creasca salariul, beneficiile etc.. Iar oamenii astia, din cand in cand merita respect.
Hai o seara faina,
DanG

No comments:

Post a Comment